LGBT is de Engelse afkorting van Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. Het is dé afkorting geworden van de internationale sociale beweging van homo- en biseksuelen en de transgenderbeweging van transseksuelen, travestieten en transgenderisten.

Ontwikkeling

Halverweg de jaren negentig van de vorige eeuw verenigde de brede homobeweging zich eerst met de beweging van biseksuelen, en pas rond 2000 ook met de transgenderbeweging. Deze samenwerking heeft tot successen geleid. Zo is in de Europese Unie consensus ontstaan over de aanvaardbaarheid van de stelling dat LGBT-rechten gewone mensenrechten zijn en gegarandeerd moeten worden.

Wetgeving

Daaruit volgt gaandeweg in de lidstaten een scala aan wetgeving op LGBT-gebied, zoals:

* het recht op vrije seksualiteit
* het homohuwelijk
* het recht op adoptie dan wel sociaal ouderschap
* gelijke rechten op het gebied van arbeid en huisvesting
* anti-discriminatiewetgeving
* het recht op geslachtsaanpassing en
* intrekking van travestieverboden.


Afwijzende standpunten

Diverse religieuze stromingen, zoals conservatieve christenen, de rooms-katholieke Kerk, hindoes en de moslimwereld wijzen al deze rechten echter af. Die afwijzing is in zulke gemeenschappen niet uniform.

Organisaties

Internationaal verenigt men zich in de ILGA en in de IGLHRC.

De ILGA is de International Lesbian and Gay Association, waarin sinds 2002 ook de transgenderbeweging participeert. De IGLHRC (International Gay and Lesbian Human Rights Committee), komt al sinds de jaren tachtig ook op tegen mensenrechtenschendingen van transgenders.

Daarnaast hebben ook sommige Amnesty International-afdelingen de schending van mensenrechten jegens de LGBT-ers ter hand genomen.

Inmiddels wordt steeds meer de term uitgebreid tot LGBTQ: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender & Questioning Youth. De laatste slaat op ambigue seksualiteit die in alle vrijheid moet kunnen worden beleefd.

Verkiezing van de geilste vrouw...

cum

Ben jij een echt geile vrouw en wil je weten of jij de geilste bent? Iedere vrouw kan meedoen, leeftijd en uiterlijk doen er niet toe. Vul het formulier meteen in om in te schrijven. Of wil je meer weten, klik dan hier

 

Zoeken

Fistfuck trio

vibratorkopen.nl 

http://www.bdsmstore.nl/